ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η ΙΔΕΑ

 

Υπήρξαν και καλύτερες εποχές για τις ελληνογερμανικές σχέσεις. Μαζί με την κρίση, τα ΜΜΕ ξεκίνησαν να τροφοδοτούν την κοινή γνώμη με αρνητικά στερεότυπα και κλισέ. Αυτού του είδους τα στερεότυπα φιλοδοξούν να καταρρίψουν οι dialoggers, το πιο σημαντικό δημοσιογραφικό project της Αντιπροσωπείας του Ιδρύματος Konrad-Adenauer για την Ελλάδα και την Κύπρο. Δημοσιογραφικές αποστολές έχουν πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στο Βερολίνο, στις Βρυξέλλες, στη Θεσσαλονίκη και το 2019 για πρώτη φορά στη Λευκωσία της Κύπρου.

Στην προσπάθεια τους να ανοίξουν ένα νέο παράθυρο επικοινωνίας μεταξύ μεταξύ Γερμανίας, Ελλάδας και Κύπρου, τα διεθνικά δημοσιογραφικά ζευγάρια κάνουν έρευνα και ρεπορτάζ για θέματα που απασχολούν σήμερα τις χώρες αυτές, όπως η οικονομία, ο κοινωνικός αποκλεισμός, ο πολιτισμός, ο τουρισμός, η μετανάστευση, η νεανική επιχειρηματικότητα κ.α.

Όπως ακριβώς είναι και το όνομα της ιστοσελίδας μας, dialoggers, πιστεύουμε στο διάλογο μεταξύ των χωρών, στη διαλεκτική και στην ανταλλαγή διαφορετικών απόψεων. Γι αυτό το λόγο, στόχος μας είναι να αναδείξουμε και τις δύο πλευρές του νομίσματος με ένα μόνο γνώμονα: το κοινό μας ευρωπαϊκό συμφέρον και μέλλον!

 

CREDITS

Ιδέα: Αντιπροσωπεία του Ιδρύματος Konrad Adenauer στη Αθήνα
Διοργάνωση: Ελευθέριος Πετρόπουλος
Αρχισυνταξία – Συντονισμός: Ελίνα Μακρή, Peter Jagla
Παραγωγή βίντεο: Peter Jagla

Share Button