ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η ΙΔΕΑ

Dialoggers_Foto0b

Υπήρξαν και καλύτερες εποχές για τις ελληνογερμανικές σχέσεις. Μαζί με την κρίση, τα ΜΜΕ ξεκίνησαν να τροφοδοτούν την κοινή γνώμη με αρνητικά στερεότυπα και κλισέ. Αυτού του είδους τα στερεότυπα φιλοδοξούν να καταρρίψουν οι dialoggers. Οι dialoggers είναι το αποτέλεσμα μίας πρωτοβουλίας του ιδρύματος Konrad Adenauer το οποίο πραγματοποιεί δημοσιογραφικές αποστολές στην Αθήνα και το Βερολίνο. Η αντιπροσωπεία του ιδρύματος στην Αθήνα, φιλοξενεί νέους ανερχόμενους δημοσιογράφους από την Ελλάδα και τη Γερμανία προκειμένου να λάβουν μέρος στα Ελληνογερμανικά Εργαστήρια Δημοσιογραφίας.

Στην προσπάθεια τους να ανοίξουν ένα νέο παράθυρο επικοινωνίας μεταξύ των δύο χωρών, τα διεθνικά δημοσιογραφικά ζευγάρια κάνουν έρευνα και ρεπορτάζ για θέματα που απασχολούν σήμερα την Ελλάδα και τη Γερμανία, όπως τα οικονομικά, τον κοινωνικό αποκλεισμό, τον πολιτισμό, τον τουρισμό, τη μετανάστευση, τις νέες επιχειρήσεις, την ανεργία, κ.α.

Όπως ακριβώς είναι και το όνομα της ιστοσελίδας μας, dialoggers, πιστεύουμε στο διάλογο μεταξύ των δύο χωρών, στη διαλεκτική και στην ανταλλαγή διαφορετικών απόψεων. Γι αυτό το λόγο, στόχος μας είναι να αναδείξουμε και τις δύο πλευρές του νομίσματος, και την ελληνική και τη γερμανική με ένα μόνο γνώμονα: το κοινό μας ευρωπαϊκό συμφέρον.

CREDITS

Ιδέα: Susanna Vogt, Διευθύντρια της Αντιπροσωπείας του Ιδρύματος Konrad Adenauer στη Αθήνα
Διοργάνωση: Ιάκωβος Δημητρίου, Jeroen Kohls
Αρχισυνταξία – Συντονισμός: Jochen Markett, Ελίνα Μακρή, Friedrich Leist
Webmaster – Developer: Αποστόλης Μπουλές, Jan-Henning Niediek
Παραγωγή βίντεο: Victoria Kau, Claus Kuhlmann, Λίζα Αποστολοπούλου, Παναγιώτης Κυπριώτης, Κοσμάς Φούρναρης
Ειδικοί συνεργάτες: Uwe H. Martin, Sebastian Mondial, Γιάννης Παλαιολόγος, Simon Sticker

Share Button